Vuosi 2023

Tampereen Kokoomys ry. Jäsenkirje 01/2023


Nyt on oikea aika kääriä hihat ja ryhtyä töihin!

Eduskuntavaalit. Viisi viikkoa aikaa eduskuntavaaleihin – ennakkoäänestys on keskiviikosta tiistaihin 22.–28.3.2023 ja varsinainen vaalipäivä sunnuntaina 2.4.2023. Nyt on oikea aika äänestää kokoomusta ja muuttaa valtakunnan politiikan suunta oikeaan. Lue lisää Eduskuntavaalit 2023 - Tamperelainen Kokoomus.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi jakamaan kokoomusehdokkaiden vaalimainosflyereitä postiluukkuihin. Lähetä sähköpostia tampereen.kokoomus.ry@gmail.com, niin liitämme sinut flaikutusringin WhatsApp-ryhmään.

Viime syksyn seurakuntavaalit. Kokoomus sai yhden paikan lisää yhteiseen kirkkovaltuustoon ja on nyt kolmanneksi suurin valtuustoryhmä. Yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin yhdistyksemme jäsen Matti Ilveskoski sekä valtuutetuiksi jäsenemme Ilkka Sasi ja Jussi Kuortti, joka valittiin myös Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostoon. Suurkiitos kaikille ehdokkaana olleille ja vaalityötä tehneille! Seurakuntien ja seurakuntayhtymän johtokunnissa, toimikunnissa ja asiantuntijaryhmissä toimivien yhdistyksemme jäsenten nimet ja tehtävät päivitetään nettisivuillemme.

Yhdistys. Tampereen Kokoomus ry. on Tampereella toimivista kokoomuksen paikallisyhdistyksestä vanhin ja suurin - 104 vuotta ja 248 jäsentä. Uusia jäseniä kirjataan kuukausittain hallituksen kokouksissa. Syyskokous pidettiin piiritoimistolla keskiviikkona 30.11.2022. Vuoden 2023 hallitukseen valittiin Mikko Wirtanen (pj), Susanna Lohiniemi (vpj), Sanna Winberg (sihteeri), Matti Savo (taloudenhoitaja) sekä hallituksen jäsenet Kari-Matti Hiltunen, Marikki Jukarainen, Markku Lehtinen, Juha-Pekka Orava, Leena Ritala ja Katariina Salmenkallio. Yhdistyksen toiminnantarkastajiksi valittiin Antti  Puisto ja Antti Talonen sekä varalle Erkki Kuusela ja Jussi Kuortti.

Hallituksen jäsenistä Leena, Sanna ja Mikko edustavat yhdistystämme Kokoomuksen Tampereen aluejärjestön (KTA) hallituksessa. Leena ja Sanna kuuluvat myös KTAn työvaliokuntaan, joka kokoontuu perjantaiaamuisin käsittelemään ajankohtaisia ja juoksevia järjestöasioita, käymään läpi kaupunginhallituksen esityslistaa ja pitämään yhteyttä kokoomuksen valtuustoryhmään.

Ajankohtaisia kuulumisia ja luottamushenkilöiden esittelyjä julkaistaan yhdistyksemme facebook-sivulla fb.com/tampereenkokoomus. Muuta tietoa yhdistyksestämme sekä kaupungin, hyvinvointialueen ja seurakuntien julkisissa luottamustehtävissä toimivien yhdistyksemme jäsenten nimet ja tehtävät löydät nettisivultamme www.tampereenkokoomus.fi. 

Kevätkauden toiminta

Kokoomusbisset keskiviikkona 9.3.2023 klo 18.30 Pub Old Matesissa (Sumeliuksenkatu 18). Tule tapaamaan hallituksen jäseniä ja juttelemaan ajankohtaisista kysymyksistä. Yhdistys tarjoaa ensimmäisen bissen. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia tampereen.kokoomus.ry@gmail.com viimeistään 7.3., niin tiedämme, moniko on tulossa.

Sääntömääräinen kevätkokous keskiviikkona 29.3.2023 klo 18.30. Jäsenistölle lähetetään erikseen kokouskutsu. Katsauspuheenvuoron pitää toimitusjohtaja Jari Ahjoharju, joka esittelee Visit Tamperetta ja Tampereen matkailustrategiaa. Kevätkokoukseen voi osallistua läsnäolo- ja puheoikeudella myös verkkoyhteyden kautta. Äänioikeutta voivat käyttää ainoastaan kokouspaikalla läsnäolevat yhdistyksen jäsenet. 

 Terassikauden avajaiset 11.5.2023 Keskustorin Kesäkeitaalla.Kuluvan vuoden toimintasuunnitelma on laadittu viime syksyllä tehdyn jäsenkyselyn tulosten perusteella. Tahdomme edelleenkin kehittää yhdistyksen toimintaa jäsenistön toiveiden mukaisesti. Seuraavat hallituksen kokoukset ovat 9.3., 29.3., 4.5. ja 8.6. Voit kertoa ehdotuksesi ja ideasi hallitukselle sähköpostitse tampereen.kokoomus.ry@gmail.com. Puolueen ohjeiden mukaan yhdistyksen tapahtumiin on nimetty häirintäyhteyshenkilöksi yhdistyksen varapuheenjohtaja Susanna Lohiniemi.

Vaalitapahtumia ja muiden yhdistysten järjestämää toimintaa on listattu aluejärjestön tapahtumakalenteriin → Tapahtumat - Tamperelainen Kokoomus ja piirin tapahtumakalenteriin →  Pirkanmaan Kokoomus - Tapahtumat


Tampereella Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin syntymäpäivänä 26.2.2023


Mikko Wirtanen
Tampereen Kokoomus ry:n puheenjohtaja

PS. Hallitus harkitsee syntymäpäiväkortin lähettämistä vasta, kun Suomen NATO-jäsenyys on ratifioitu.

TAMPEREEN KOKOOMUS RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2023

YLEISTÄ

Vuonna 2023 Tampereen kaupungin väkiluku ylittää 250 000 henkilöä. Elämme jo koronapandemian jälkeistä aikaa. Etäelämästä on palattu lähielämään, vaikka monenlainen toiminta säilyykin etänä ja verkossa – on vain opeteltava uutta tasapainoa.  Vuoden tärkein poliittinen tapahtuma on eduskuntavaalit maalis-huhtikuussa. Sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestäminen siirtyy 1.1.2023 kunnilta hyvinvointialueelle. Samoin vuoden alussa alkaa uusi seurakuntahallinnon vaalikausi.

Tampereen Kokoomus ry. toteuttaa ja tekee tunnetuksi kokoomuslaisia arvoja ja kokoomuspolitiikkaa. Tavoitteenamme on saada lisää julkisuutta sekä yhdistykselle että kokoomuksen toiminnalle Tampereella. Olemme mukana aluejärjestön toiminnassa ja tapahtumissa. Pidämme yhteyttä hyvinvointialueen, kaupungin ja seurakuntien kokoomuslaisiin luottamushenkilöihin.

VARSINAISEN TOIMINNAN PAINOPISTEET

Vaalitoiminta. Alkuvuoden toimintamme keskittyy eduskuntavaaleihin. Osallistumme yhdessä aluejärjestön ja piirin kanssa vaalityöhön. 

Jäsenhankinta. Yhdistyksen jäsenmäärä on yli 250. Uusia jäseniä liittyy vuoden aikana yli 20. Järjestämme keväällä ja syksyllä uusien jäsenten tapahtuman.

Koulutus. Järjestämme perehdytystä kokoomuslaisille seurakuntahallinnon luottamushenkilöille. Tuemme jäsenten mahdollisuuksia osallistua puolueen, piirin, aluejärjestön, Kansallisen Sivistysliiton sekä muiden toimijoiden järjestämään poliittiseen tai järjestötoiminnan koulutukseen.

Tiedotus. Käytämme sähköpostia, internet-kotisivuja ja Facebook-sivuja. Laadimme 3–4 jäsenkirjettä. Esittelemme sosiaalisessa mediassa yhdistyksemme jäsenistöön kuuluvia luottamushenkilöitä. Tehostamme tamperelaisten kokoomusjärjestöjen yhteistä tapahtumatiedotusta.

Tapahtumat. Hallitus suunnittelee ja järjestää toimintaa syksyllä 2022 tehdyn jäsenkyselyn (vastaajia n. 25 % jäsenistä) tulosten mukaisesti. Vastaajien ehdoton enemmistö toivoi tapahtumia muutaman kerran vuodessa. Toivotuimmat tapahtumatyypit olivat poliittiset keskustelutilaisuudet, yritysvierailut, valtuutettujen ja kansanedustajien tapaamiset sekä kulttuuritilaisuudet. Hallitus vahvistaa toimintakalenterin tammikuussa ja elokuussa. Pyrimme järjestämään toimintaa yhdessä muiden kokoomusjärjestöjen kanssa.

HALLINTO

Yhdistyksen sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset järjestetään lähikokouksina, joihin on mahdollisuus osallistua puhe- ja läsnäolo-oikeudella myös verkkoyhteyden kautta. Äänioikeutta voivat käyttää vain kokouspaikalla läsnäolevat yhdistyksen jäsenet.

Hallitus hoitaa yhdistyksen toimintaa ja taloutta syyskokouksen hyväksymän toimintasuunnitelman ja talousarvion mukaisesti. Hallitus kokoontuu 7–8 kertaa ja keskustelee myös WhatsApp-ryhmässään.

Edustajamme osallistuvat aluejärjestön ja piirijärjestön kokouksiin.