Jäsenkirjeet

Tampereen Kokoomys ry. Jäsenkirje 01/2023


Nyt on oikea aika kääriä hihat ja ryhtyä töihin!

Eduskuntavaalit. Viisi viikkoa aikaa eduskuntavaaleihin – ennakkoäänestys on keskiviikosta tiistaihin 22.–28.3.2023 ja varsinainen vaalipäivä sunnuntaina 2.4.2023. Nyt on oikea aika äänestää kokoomusta ja muuttaa valtakunnan politiikan suunta oikeaan. Lue lisää Eduskuntavaalit 2023 - Tamperelainen Kokoomus.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi jakamaan kokoomusehdokkaiden vaalimainosflyereitä postiluukkuihin. Lähetä sähköpostia tampereen.kokoomus.ry@gmail.com, niin liitämme sinut flaikutusringin WhatsApp-ryhmään.

Viime syksyn seurakuntavaalit. Kokoomus sai yhden paikan lisää yhteiseen kirkkovaltuustoon ja on nyt kolmanneksi suurin valtuustoryhmä. Yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin yhdistyksemme jäsen Matti Ilveskoski sekä valtuutetuiksi jäsenemme Ilkka Sasi ja Jussi Kuortti, joka valittiin myös Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostoon. Suurkiitos kaikille ehdokkaana olleille ja vaalityötä tehneille! Seurakuntien ja seurakuntayhtymän johtokunnissa, toimikunnissa ja asiantuntijaryhmissä toimivien yhdistyksemme jäsenten nimet ja tehtävät päivitetään nettisivuillemme.

Yhdistys. Tampereen Kokoomus ry. on Tampereella toimivista kokoomuksen paikallisyhdistyksestä vanhin ja suurin - 104 vuotta ja 248 jäsentä. Uusia jäseniä kirjataan kuukausittain hallituksen kokouksissa. Syyskokous pidettiin piiritoimistolla keskiviikkona 30.11.2022. Vuoden 2023 hallitukseen valittiin Mikko Wirtanen (pj), Susanna Lohiniemi (vpj), Sanna Winberg (sihteeri), Matti Savo (taloudenhoitaja) sekä hallituksen jäsenet Kari-Matti Hiltunen, Marikki Jukarainen, Markku Lehtinen, Juha-Pekka Orava, Leena Ritala ja Katariina Salmenkallio. Yhdistyksen toiminnantarkastajiksi valittiin Antti  Puisto ja Antti Talonen sekä varalle Erkki Kuusela ja Jussi Kuortti.

Hallituksen jäsenistä Leena, Sanna ja Mikko edustavat yhdistystämme Kokoomuksen Tampereen aluejärjestön (KTA) hallituksessa. Leena ja Sanna kuuluvat myös KTAn työvaliokuntaan, joka kokoontuu perjantaiaamuisin käsittelemään ajankohtaisia ja juoksevia järjestöasioita, käymään läpi kaupunginhallituksen esityslistaa ja pitämään yhteyttä kokoomuksen valtuustoryhmään.

Ajankohtaisia kuulumisia ja luottamushenkilöiden esittelyjä julkaistaan yhdistyksemme facebook-sivulla fb.com/tampereenkokoomus. Muuta tietoa yhdistyksestämme sekä kaupungin, hyvinvointialueen ja seurakuntien julkisissa luottamustehtävissä toimivien yhdistyksemme jäsenten nimet ja tehtävät löydät nettisivultamme www.tampereenkokoomus.fi. 

Kevätkauden toiminta

Kokoomusbisset keskiviikkona 9.3.2023 klo 18.30 Pub Old Matesissa (Sumeliuksenkatu 18). Tule tapaamaan hallituksen jäseniä ja juttelemaan ajankohtaisista kysymyksistä. Yhdistys tarjoaa ensimmäisen bissen. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia tampereen.kokoomus.ry@gmail.com viimeistään 7.3., niin tiedämme, moniko on tulossa.

Sääntömääräinen kevätkokous keskiviikkona 29.3.2023 klo 18.30. Jäsenistölle lähetetään erikseen kokouskutsu. Katsauspuheenvuoron pitää toimitusjohtaja Jari Ahjoharju, joka esittelee Visit Tamperetta ja Tampereen matkailustrategiaa. Kevätkokoukseen voi osallistua läsnäolo- ja puheoikeudella myös verkkoyhteyden kautta. Äänioikeutta voivat käyttää ainoastaan kokouspaikalla läsnäolevat yhdistyksen jäsenet. 

 Terassikauden avajaiset 11.5.2023 Keskustorin Kesäkeitaalla.Kuluvan vuoden toimintasuunnitelma on laadittu viime syksyllä tehdyn jäsenkyselyn tulosten perusteella. Tahdomme edelleenkin kehittää yhdistyksen toimintaa jäsenistön toiveiden mukaisesti. Seuraavat hallituksen kokoukset ovat 9.3., 29.3., 4.5. ja 8.6. Voit kertoa ehdotuksesi ja ideasi hallitukselle sähköpostitse tampereen.kokoomus.ry@gmail.com. Puolueen ohjeiden mukaan yhdistyksen tapahtumiin on nimetty häirintäyhteyshenkilöksi yhdistyksen varapuheenjohtaja Susanna Lohiniemi.

Vaalitapahtumia ja muiden yhdistysten järjestämää toimintaa on listattu aluejärjestön tapahtumakalenteriin → Tapahtumat - Tamperelainen Kokoomus ja piirin tapahtumakalenteriin →  Pirkanmaan Kokoomus - Tapahtumat


Tampereella Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin syntymäpäivänä 26.2.2023


Mikko Wirtanen
Tampereen Kokoomus ry:n puheenjohtaja

PS. Hallitus harkitsee syntymäpäiväkortin lähettämistä vasta, kun Suomen NATO-jäsenyys on ratifioitu.

TAMPEREEN KOKOOMUS RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2023

YLEISTÄ

Vuonna 2023 Tampereen kaupungin väkiluku ylittää 250 000 henkilöä. Elämme jo koronapandemian jälkeistä aikaa. Etäelämästä on palattu lähielämään, vaikka monenlainen toiminta säilyykin etänä ja verkossa – on vain opeteltava uutta tasapainoa.  Vuoden tärkein poliittinen tapahtuma on eduskuntavaalit maalis-huhtikuussa. Sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestäminen siirtyy 1.1.2023 kunnilta hyvinvointialueelle. Samoin vuoden alussa alkaa uusi seurakuntahallinnon vaalikausi.

Tampereen Kokoomus ry. toteuttaa ja tekee tunnetuksi kokoomuslaisia arvoja ja kokoomuspolitiikkaa. Tavoitteenamme on saada lisää julkisuutta sekä yhdistykselle että kokoomuksen toiminnalle Tampereella. Olemme mukana aluejärjestön toiminnassa ja tapahtumissa. Pidämme yhteyttä hyvinvointialueen, kaupungin ja seurakuntien kokoomuslaisiin luottamushenkilöihin.

VARSINAISEN TOIMINNAN PAINOPISTEET

Vaalitoiminta. Alkuvuoden toimintamme keskittyy eduskuntavaaleihin. Osallistumme yhdessä aluejärjestön ja piirin kanssa vaalityöhön. 

Jäsenhankinta. Yhdistyksen jäsenmäärä on yli 250. Uusia jäseniä liittyy vuoden aikana yli 20. Järjestämme keväällä ja syksyllä uusien jäsenten tapahtuman.

Koulutus. Järjestämme perehdytystä kokoomuslaisille seurakuntahallinnon luottamushenkilöille. Tuemme jäsenten mahdollisuuksia osallistua puolueen, piirin, aluejärjestön, Kansallisen Sivistysliiton sekä muiden toimijoiden järjestämään poliittiseen tai järjestötoiminnan koulutukseen.

Tiedotus. Käytämme sähköpostia, internet-kotisivuja ja Facebook-sivuja. Laadimme 3–4 jäsenkirjettä. Esittelemme sosiaalisessa mediassa yhdistyksemme jäsenistöön kuuluvia luottamushenkilöitä. Tehostamme tamperelaisten kokoomusjärjestöjen yhteistä tapahtumatiedotusta.

Tapahtumat. Hallitus suunnittelee ja järjestää toimintaa syksyllä 2022 tehdyn jäsenkyselyn (vastaajia n. 25 % jäsenistä) tulosten mukaisesti. Vastaajien ehdoton enemmistö toivoi tapahtumia muutaman kerran vuodessa. Toivotuimmat tapahtumatyypit olivat poliittiset keskustelutilaisuudet, yritysvierailut, valtuutettujen ja kansanedustajien tapaamiset sekä kulttuuritilaisuudet. Hallitus vahvistaa toimintakalenterin tammikuussa ja elokuussa. Pyrimme järjestämään toimintaa yhdessä muiden kokoomusjärjestöjen kanssa.

HALLINTO

Yhdistyksen sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset järjestetään lähikokouksina, joihin on mahdollisuus osallistua puhe- ja läsnäolo-oikeudella myös verkkoyhteyden kautta. Äänioikeutta voivat käyttää vain kokouspaikalla läsnäolevat yhdistyksen jäsenet.

Hallitus hoitaa yhdistyksen toimintaa ja taloutta syyskokouksen hyväksymän toimintasuunnitelman ja talousarvion mukaisesti. Hallitus kokoontuu 7–8 kertaa ja keskustelee myös WhatsApp-ryhmässään.

Edustajamme osallistuvat aluejärjestön ja piirijärjestön kokouksiin.
Tampereen Kokoomus ry.  Jäsenkirje 3 / 2022


Valoisaa syksyä 2022 arvoisat jäsenet!

Kesä on mennyt ja syksyn värit ilmestyvät vähitellen näkyviin. Maailmanhistoria lehti kääntyi, kun Iso-Britannia ja Kansanyhteisö siirtyivät Elisabet II:n ajasta Charles III:n aikaan. Meillä valmistaudutaan seurakuntavaaleihin, hyvinvointialueiden aikaan, kevään eduskuntavaaleihin ja NATOn jäsenyyteen – kunhan vielä  Slovakia, Turkki ja Unkari ratifioivat jäsenyytemme. 

Toivon, että mahdollisimman moni seurakuntavaaleissa äänioikeutettu antaa äänensä. Edellisissä v. 2018 seurakuntavaaleissa valtakunnallinen äänestysprosentti oli vain 14,4 ja täällä Tampereella vieläkin alhaisempi 9,2. Yhteinen kirkkovaltuusto ja seurakuntaneuvostot tulevat kyllä valittua, mutta vaalin legitimiteetti voi tällaisella äänestyspassiivisuudella kohta olla kyseenalainen. Tampereen seurakuntien luottamushenkilöt päättävät kuitenkin noin 50 miljoonan euron vuotuisista kokonaismenoista ja koko Suomen ev.lut. kirkon luottamushenkilöt noin 1 miljardin euron käytöstä – sekä tekevät monien arkeen ja juhlaan vaikuttavia ratkaisuja. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään 8.–12.11.2022. Varsinainen äänestyspäivä on 20.11.2022. Kokoomuslaisia on ehdolla kaikissa Tampereen seurakunnissa. Lisätietoa on Tampereen seurakuntien kotisivuilla www.tampereenseurakunnat.fi/vaalit.

Tahdomme kehittää yhdistyksen toimintaa jäsenistön toiveiden mukaisesti. Osallistu siis lyhyeen jäsenkyselyyn ja kerro kantasi ja toiveesi. Kysely avautuu linkistä https://urly.fi/2MYj. Voit kertoa toiveesi ja ideasi myös suoraan yhdistyksen hallitukselle. Seuraavat hallituksen kokoukset ovat 29.9., 27.10. ja 24.11. Sääntömääräisestä syyskokouksesta lähetetään erikseen  kokouskutsu jäsenistölle.

Ajankohtaisia kuulumisia ja luottamushenkilöiden esittelyjä julkaistaan yhdistyksemme facebook-sivulla fb.com/tampereenkokoomus. Muuta tietoa yhdistyksestämme on koottu kotisivuiltamme www.tampereenkokoomus.fi.

Järjestämme keskiviikkona 5.10.2022 klo 17 Ratikka-ajelun. Kuulemme Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtajan Pekka Sirviön katsauksen Tampereen ratikan matkaan ja tulevaisuuteen. Tarkemmat tiedot kokoontumisesta ja pysäkeistä nettisivuillamme tuonnempana. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia tampereen.kokoomus.ry@gmail.com viimeistään 2.10.2022.
Tampereella arkkitehti Eliel Saarisen syntymäpäivänä 20.9.2022


Mikko Wirtanen
Tampereen Kokoomus ry:n puheenjohtaja


Eliel Saarinen syntyi v.  1873. Arkkitehtiryhmä Gesellius, Lindgren & Saarinen
suunnitteli Tampereen Säästöpankin talon ensimmäisen ja toisen osan, jotka rakennettiin
vv. 1901–1903 Kauppakadun ja Näsilinnankadun varrelle. Birger Federlayn suunnittelema kulmaosa rakennettiin vasta v. 1926, jolloin vanhoja osia korotettiin.

Tampereen Kokoomus ry. Jäsenkirje 2/2022

Raikasta kevättä 2022 arvoisat jäsenet!


Talvi on kääntynyt kevääksi. Koronapandemia ei ole väistynyt, mutta tilanne on ainakin Pirkanmaalla vakaa
ja rajoitukset on purettu. Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto järjestäytyi ja valitsi toimielinten
jäsenet. Oman yhdistyksemme jäseniä on erittäin merkittävillä paikoilla hyvinvointialueen johdossa.
Toivotamme heille menestystä tehtävissään!
Ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilannekuva on muuttunut ratkaisevasti Venäjän aloitettua suoran
hyökkäyssodan Ukrainaan 24.2.2022. Kansalaisten mielipide Suomen NATO-jäsenyydestä on muuttunut.
Ukrainalaisten pakolaisten virta kulkee eri puolille Eurooppaa, ja Tamperekin on jo ottanut vastaan
pakolaisia. Tampereen Kokoomus ry:n hallitus päätti tehdä lahjoituksen Unicefin keräykseen, jonka tuotoilla
autetaan Ukrainan lapsia.
Uhkakuvista ja haasteista huolimatta elämä, arki ja juhla jatkuvat Tampereella. Yhdistystoiminnassa
ajankohtaista ovat kevätkokoukset. Oman yhdistyksemme kevätkokouskutsu on tämän jäsenkirjeen lopussa.
Kansallinen Kokoomus rp:n puoluekokous pidetään Kalajoella 10.-12.6.2022. Jos haluaisit mukaan
Pirkanmaan ja Tampereen puoluekokousjoukkueeseen, lähetä sähköpostia viimeistään 28.3.2022
yhdistyksen hallitukselle tampereen.kokoomus.ry@gmail.com. Yhdistyksellämme on puoluekokouksessa
kymmenen äänioikeutettua edustajaa. Yhdistys maksaa äänioikeutettujen edustajien osallistumismaksun.
Yhdistykset voivat myös tehdä aloitteita puoluekokoukselle. Jos sinulla on valmis aloite tai aloiteen luonnos,
lähetä sekin yhdistyksen hallitukselle viimeistään 28.3.2022. Lisätietoa puoluekokouksesta on nettisivulla
kokoomus.fi/vaikuta/puoluekokous/
Ajankohtaisia kuulumisia ja hallituksen jäsenten esittelyt julkaistaan yhdistyksemme facebook-sivulla
fb.com/tampereenkokoomus. Muuta tietoa yhdistyksestämme näet kotisivuiltamme
www.tampereenkokoomus.fi.

Tampereella kuminauhan keksimisen, Helsinki-Hämeenlinna-pääradan avaamisen
ja valmiuslain käyttöönoton vuosipäivinä 17.3.2022

Mikko Wirtanen
Tampereen Kokoomus ry:n puheenjohtaja

Stephen Berry keksi kuminauhan vuonna 1845.
Päärata Helsingin ja Hämeenlinnan välillä avattiin vuonna 1862.
Valmiuslaki otettiin käyttöön ensimmäisen kerran vuonna 2020 Covid-19-pandemian takia.


KOKOUSKUTSU
Tervetuloa kevätkokoukseen!
Tampereen Kokoomus ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään Kokoomuksen piiritoimistolla
(Kuninkaankatu 13 B) torstaina 31.3.2022 klo 18.30. Ulko-ovessa on summeri. Kokouskahvia on tarjolla klo
18 alkaen. Poliittisen tilannekatsauksen pitää Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja,
lääkintöneuvos Kari-Matti Hiltunen.
Yhdistyksen jäsenet voivat osallistua kokoukseen joko paikan päällä äänivaltaisina osallistujina taikka
puhe- ja läsnäolo-oikeudella Teamsin kautta. Jos haluat seurata kokousta Teamsissa, ilmoita siitä
sähköpostitse tampereen.kokoomus.ry@gmail.com viimeistään maanantaina 28.3.2022. Saat kokousta
edeltävänä päivänä kokouksen Teams-linkin sähköpostiisi.
Käsiteltävät sääntömääräiset asiat:
1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, pöytäkirjantarkastajat ja ääntenlaskijat
3. Todetaan kokouksen osanottajat, laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Vahvistetaan kokouksen työjärjestys
5. Käsitellään selostus poliittisesta tilanteesta
- Aluehallituksen puheenjohtaja Kari-Matti Hiltunen pitää poliittisen katsauksen.
6. Käsitellään hallituksen vuosikertomus edelliseltä kalenterivuodelta
7. Käsitellään tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto sekä vahvistetaan tilinpäätös
8. Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle sekä muille vastuuvelvollisille
9. Käsitellään aloitteet ja hallituksen niistä antamat lausunnot
- Aloitteet on toimitettava hallitukselle yhdistyksen sähköpostiosoitteeseen viimeistään
28.3.2022.

10. Valitaan yhdistyksen edustajat ja varaedustajat aluejärjestön kokouksiin, piirikokouksiin ja
puoluekokoukseen sekä muihin kokouksiin, joihin yhdistyksellä on oikeus nimetä edustajansa
- Hallitus esittää, että kevätkokous valtuuttaisi hallituksen nimeämään tarvittavat edustajat.
11. Kokouksen päättäminen

Tampereen Kokoomus ry:n hallitus

Tampereen Kokoomus ry. Jäsenkirje 1/2022


Raikasta kevättalvea 2022 arvoisat jäsenet!

Tampereen Kokoomus ry. on Tampereella toimivista kokoomuksen paikallisyhdistyksestä vanhin ja suurin. Yhdistys täytti sata vuotta vuonna 2019. Jäsenmäärämme on nyt 256 ja uusia jäseniä kirjataan kuukausittain hallituksen kokouksissa.

Syyskokouksen valitsema hallitus on aloitti toimintansa heti tammikuussa. Uutena puheenjohtajana toimii Mikko Wirtanen ja varapuheenjohtajana Susanna Lohiniemi. Sihteerinä jatkaa Sanna Winberg ja taloudenhoitajana Matti Savo. Hallituksen jäseninä ovat Kari-Matti Hiltunen, Marikki Jukarainen, Markku Lehtinen, Juha-Pekka Orava, Leena Ritala ja Katariina Salmenpohja. Hallituksen jäsenet esittäytyvät Facebook-postauksissamme fb.com/tampereenkokoomus maanantaisin ystävänpäivästä alkaen. Jos teillä on terveisiä yhdistyksen hallitukselle, lähettäkää sähköpostia yhdistyksen osoitteeseen tampereen.kokoomus.ry@gmail.com.

Mikko, Sanna ja Markku edustavat yhdistystämme Kokoomuksen Tampereen aluejärjestön (KTA) hallituksessa. Sanna ja Markku kuuluvat myös KTA:n työvaliokuntaan, joka kokoontuu joka perjantaiaamu käsittelemään ajankohtaisia ja juoksevia järjestöasioita. Työvaliokunta käy myös läpi kaupunginhallituksen esityslistan ja pitää yhteyttä valtuustoryhmään.

Kaupungin ja seurakuntien julkisissa luottamustehtävissä toimivien yhdistyksemme jäsenten nimet ja tehtävät on listattu nettisivullamme www.tampereenkokoomus.fi. Sote-alueen luottamustehtävät päivitetään sivuille, kun luottamushenkilöt on valittu.

Voitimme aluevaltuuston vaalit Pirkanmaalla ja Tampereella. Suurkiitos ehdokkaillemme ja äänestäjillemme! Kokoomus sai aluevaltuustoon 21 valtuutettua, joista 12 on Tampereelta. Oman yhdistyksemme 
15 ehdokkaasta kuusi tuli valittua ja kaksi pääsi varalle. Kokoomus sai Tampereella yli 5 000 ääntä demareita enemmän, kun kunnallisvaaleissa ero oli vain 15 ääntä. Pirkanmaalla kannatuksen ero on 3,7 %-yksikköä. Voitto sekä kotikaupungissa että koko Pirkanmaalla antaa meille erinomaiset lähtökohdat eduskuntavaaleihin 2023.

Vaikuttaa siltä, että koronapandemian huippu on ohitettu ja rajoituksia aletaan purkaa. Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään torstaina 31.3.2022. Virallinen kokouskutsu tulee lähempänä. Laskiaisena emme vielä kokoonnu yhdessä, mutta pyydämme jäsenistöä ottamaan laskiaisaiheisia ja liikunnallisia kuvia, ja lähettämään ne hallitukselle sähköpostitse tampereen.kokoomus.ry@gmail.com. Kuvat julkaistaan yhdistyksen Facebook-sivulla otsikolla Lasketaan oikealla!

Hätänumeropäivän tiimoilta muistutan lopuksi Tampereen kaupungin osallistuvasta budjetoinnista (OSBU), jonka teemana on tänä vuonna Turvallinen arki. Yhteensä 450 000 euroa jaetaan tamperelaisten ehdottamiin kohteisiin. Lisätietoa on kaupungin nettisivuilla www.tampere.fi/osbu

Tampereella hätänumeropäivänä 11.2.2022


Mikko Wirtanen
Tampereen Kokoomus ry:n puheenjohtaja